joi, 6 martie 2008

Critical mass in ziarul monitorul de prahova


iata articolul:

Monitorizati de politie / Critical Mass in actiune


Organizatia non guvernamentala Critical Mass din Ploiesti a avut vinerea trecuta o noua actiune de amploare pe strazile orasului. Circa 100 de biciclisti ploiesteni au iesit la plimbare prin oras pentru a demonstra lumii ca se pot deplasa si fara sa polueze.

Vizitati de politisti

Adunarea celor peste 100 de biciclisti ploiesteni nu a fost singura din tara, la ora respectiva, in ziua respectiva, actiunea Critical Mass desfasurandu-se in peste 200 de orase din intreaga tara. Intalnirea celor de la Critical Mass a avut loc vineri la ora 17:00 la statuia Mihai Viteazul de pe Bulevardul Republicii. Pana aici nimic anormal deoarece acest lucru se intampla din luna aprilie 2007. Surprinzator a fost faptul ca la aproximativ 10 minute dupa ora stabilita, la fata locului a aparut prima masina de politie. “Ne-au zis ca au crezut ca este un concurs de biciclete… Le-am explicat ce facem de fapt si au inceput sa ne intrebe daca avem un lider sau autorizatie sa facem acest lucru. Critical MASS nu are lider si nu are nevoie de autorizatie, adunarile sunt spontane!”, ne-a marturisit Alexandru Dinu, unul dintre participanti.

“Nu este normal...”

Biciclistii, rollerii si skaterii au fost “escortati” tot drumul de Politia Rutiera, pentru a nu provoca evenimente neplacute in trafic. Comisarul sef Stefan Crivat le-a spus participantilor ca un astfel de eveniment trebuie sa aiba loc in afara orasului, indicand parcul Constantin Stere din Bucov. “Critical MASS este o actiune ecologista deoarece se folosesc mijloace de transport fara motor si sanatoase pentru participanti. Nu este normal sa fie schimbat traseul catre Bucov, cand problemele reale de poluare se afla aici in Ploiesti”, ne-a marturisit Sorin Nuta, unul dintre sustinatorii campaniei verde a cotidianului Monitorul si RadiOK.

Despre Critical MASS

Biciclisti, rolleri sau skateri se reunesc in ultima vineri a fiecarei luni, plimbandu-se pe un traseu bine delimitat in speranta ca vor atrage atentia asupra problemelor societatii moderne, unde masinile sunt din ce in ce mai multe iar gradul de poluare este ridicat, mai ales intr-un oras cum este Ploiestiul.

Ciprian PAP
Publicat in editia din data de: 04-03-2008



Articolul este scris obiectiv dar tin sa precizez k nu suntem o organizatie non -guvernamentala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

tu ce zici?