vineri, 11 iunie 2010

S T R E E T D E L I V E R Y 2 0 1 0


11, 12, 13 iunie - Bucuresti si Timisoara. Inchidem strada pentru masini si o deschidem pentru oameni.

Street Delivery militeaza pentru un oras care sa ofere bucurie locuitorilor sai, pentru un oras in care pietonilor le este acordata aceeasi importanta ca si celorlalti participanti la trafic.

Ne propunem sa determinam autoritatile sa creeze un traseu cultural pietonal in zona strazii Arthur Verona, care in timp sa se extinda pentru a lega parcul Gradina Icoanei de Gradina Cismigiu.

Obiectivele planului urbanistic includ: largirea trotuarelor, crearea unui pasaj pietonal subteran care sa traverseze Bulevardul Magheru si parcaje subterane pe mai multe nivele. Noua promenada va fi destinata in principal pietonilor si biciclistilor, urmarind sa ofere o solutie alternativa blocajelor din trafic si strazilor zgomotoase din aceasta zona.

Promenada va avea atat o dimensiune utilitara cat si una culturala . Asta inseamna ca trecatorii se pot plimba si se pot bucura de oras, avand posibilitatea de a zabovi pe terasa unei cafenele sau de a participa la diverse spectacole de strada in aer liber.

Ne intereseaza orasul, felul in care functioneaza el si felul in care reactioneaza la interventia oamenilor. Dar ne intereseaza, in egala masura, ca oamenii sa se simta plini de viata si binedispusi in interactiunea lor cu orasul.

De aceea, timp de trei zile pe an, inchidem strada Arthur Verona pentru masini si o deschidem pentru oameni.

Avem arhitectură, muzică, street art, târgul de purici (târg de vechituri și haine vintage), performance, expoziții, film, workshop, biciclete, chestii pentru copii.
Între 12 și 14 iunie, pe Strada Arhur Verona din București, de la Cărturești la Grădina Icoanei, redescoperim promenada și toate micile bucurii pe care le poate oferi orașul.

Programul evenimentelor și lista participanților pe site www.streetdelivery.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

tu ce zici?