joi, 22 noiembrie 2007

Critical Mass Ploiesti




Va asteptam sambata 22 noiembrie ora 17 00 la o plimbare in masa pe biciclete role skate trotinete,orice mijloc de transport alternativ.Intalnirea va avea loc la statuia lui Mihai Viteazul in Parcul Tineretului ,pe Republicii.

Vino si tu alaturi de noi si ia parte la aceasta plimbare daca iti pasa!!
Nu are nevoie de aprobari speciale pentru ca este doar o plimbare in grup cu bicicletele pe strazile orasului!


De ce?
Pentru ca:
-bicicletele NU distrug stratul de ozon.
-bicicletele NU ucid mii de oameni anual.
-bicicletele NU costa 34.000 lei/litrul.
-bicicletele NU contribuie la poluarea fonica.
-bicicleta e un foarte bun exercitiu fizic.
Si noi facem parte din trafic!!!
Daca esti de acord,te intereseaza si vrei sa te implici si tu, vino alaturi de noi la o plimbare in ultima vineri a fiecarei luni la ora si locul stabilit intalnirii!

CE ESTE CRITICAL MASS?
Masa Critică nu este condusă de nimeni, şi nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. Participanţii se întâlnesc într-un loc şi la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranţa şi de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile oraşului, cauzând în mod intenţionat o uşoară şi temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.”
Evenimentele de tip Masa Critică sunt auto-organizate, noncomerciale şi noncompetitive, şi operează printr-o luare de decizii informală, „prin difuzie”, independent de conducători. De asemenea, acestea sunt adesea neoficiale, fara autorizaţii de la autorităţile municipale. De obicei sunt stabilite dinainte doar data, ora şi locul întâlnirii.
Scopul Masei Critice nu este exprimat în mod formal mai mult decât acţiunea concretă de întâlnire şi desfăşurare a evenimentului, astfel realizând un spaţiu public unde automobilele sunt înlocuite pentru a face loc formelor alternative de transport. Un slogan asupra căruia s-a căzut de acord este Şi noi facem parte din trafic. Se spune însă că fiecare participant, având drepturi egale de conducere, are şi motivele lui personale pentru care participă. În mod evident, Masa Critică este legată de mişcările ecologiste, care susţin că folosirea automobilului personal are consecinţe catastrofice asupra mediului înconjurător atât global, cât şi local.

 Join us!
 Pentru mai multe informatii: http://criticalmassploiesti.weblog.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

tu ce zici?