marți, 18 martie 2008

Summit NATO

Peste tot aflam stiri despre summitul Nato care va avea loc in bucuresti in perioada 2-4 aprlie.De ce un summit de o asa mare amploare are loc intr`o tara asa mica si neinsemnata precum Romania?Imi cer scuze patriotilor care`mi vor spune k nu-mi iubesc patria cand zic ``tara mica si neinsemnata`` dar tinand cont de amploarea evenimentului,parca ceva nu se potriveste.E exact ca in imaginea din reclama la Cosmote unde vezi un bloc de nefamilisti care arata intr`un stadiu deplorabil dar toti au antene pentru cablu tv.
Si totusi sa nu fiu asa de negativista si sa incerc sa privesc si anumite aspecte pozitive ale acestui eveniment?
Din revista presei aflam ca "Dacă treceţi prin Capitală în această perioadă şi observaţi că se plantează flori, se reamenajează spaţiile verzi, se montează indicatoare de orientare, se mătură străzile (pe bune!) şi, printre alte activităţi, se sigilează canalele, nu vă impacientaţi! Situaţia e una trecătoare, iar toate acestea poartă un nume: Summit-ul NATO"

Oare cat cheltuie statul cu asa ceva?!Oare din platile de taxe si impozite ale cetatenilor se vor platite toate cheltuielile? OARE?:))
Unde vor sta înalţii delegaţi? 14 hoteluri celebre de 4 şi 5 stele îşi vor deschide uşile pentru a-i primi pe oaspeţi, printre acestea numărându-se: Marriott, Intercontinental, Ramada Majestic, Sofitel, Howard Johnson, Novotel, Hilton. Potrivit unor surse oficiale, Bush va fi cazat la Marriott, cancelarul german Angela Merkel va sta la Hilton, iar preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, la Sofitel. Pentru presa străină au fost rezervate camere la 17 hoteluri, majoritatea distincte de cele unde vor sta liderii ţărilor aliate.
Plus 490 de masini Ford si Mercedes,140 de calculatoare, 100 de LCD-uri, 50 de aparate de telefonie mobilă plus muuulte muuulte altele.
Securitate maxima "Pe străzi vor patrula 9.000 de poliţişti şi 8.000 de jandarmi. La graniţă vor fi desfăşuraţi 1.800 de poliţişti de frontieră, în timp ce alţi 2.550 de angajaţi ai MIRA vor activa pe linia de evidenţă a populaţiei, paşapoarte, comunicaţii, imigrări şi relaţii publice. Mai mult, pentru atingerea tuturor standardelor în materie de securitate, impuse de importanţa unei astfel de întruniri, la nivelul internelor a fost luată decizia detaşării în Capitală a 900 de poliţişti, 2.800 de jandarmi, 100 de lucrători ai IGSU, precum şi poliţişti de frontieră"
Site-ul anarhist www.contra-doxa.com anunta organizarea “Saptaminii anti NATO” la Bucuresti, in perioada desfasurarii summitului Aliantei.

Site-ul descrie amanuntit formalitatile pe care anarhistii straini trebuie sa le indeplineasca pentru a intra in Romania, indica principalele obiective care trebuie vizate de actiunile anarhiste, precizeaza pedepsele prevazute de Codul penal roman si armele din dotarea fortelor de ordine.
Ca raspuns la aces site a inceput propaganda anti-anti summit.Indymedia posteaza urmatoarele:"mass-media neoliberala romaneasca nu pierde vremea si a-nceput sa prezinte publicului "adevarul" despre cei care contesta summitul NATO.
cu o 'pricepere' care ma face sa cred in continuare ca undergroundul din ro e infestat din plin cu 'buzz-uri', realitatea tv [al carui site a fost intre timp hackerit -> long live cyber activism!] a difuzat azi [11.01.08] un program tip talk-show despre cum "anarhistii - aia in negru, care bat oameni nevinovati de pe strada" din tara, dar mai ales cei de peste granita sunt pusi la punct cu detaliile venirii in ro [era vorba de un site englez], iar cum dumnealor astilalti: mass-media, jandarmii, sri-ul si alti ochi ageri stiu *totul* despre, o sa-i tina sub control si 'nu va faceti probleme, ca armata e cu noi"


Ce va fi de fapt voi trai si vom vedea.Dar hai sa ne reamintim cum a fost in Germania in 2007 la Summitul G8

Un comentariu:

  1. Stii ca Iranienii sunt presati de liderii astia mondiali... Poate da bomba atomica in Romania :))... o rade de pe fata pamantului :)) (poate d'asta s-a ales Romania... sa nu fie pagube prea mari!)

    RăspundețiȘtergere

tu ce zici?